به گزارش سلام لردگان به نقل از خبرگزاري فارس، در حالي که شهر وين براي ميزباني دور تازه مذاکرات هستهاي ايران و گروه 1+5 آماده ميشود، «فرانسوا نيکولو» سفير پيشين فرانسه در تهران ميگويد غرب هيج طرح و نقشه جايگزيني براي مذاکرات ندارد و از همين رو طرفين محکوم به موفقيت در مذاکرات هستند.
وي در بخشي از گزارشي که با موضوع مذاکرات هستهاي در پايگاه «بلومبرگ» منتشر شده، گفته است: «طرفين مذاکرات تقريبا محکوم به موفقيت هستند. طرف غربي هيچ طرح جايگزين واقعياي ندارد.»
بلومبرگ همچنين با اشاره به افزايش سفرهاي ديپلماتيک به ايران در طول ماههاي اخير، نوشته است که طرفين با نشان دادن انعطاف از خود، انتظارات را براي دستيابي به توافق جامع افزايش دادهاند.
نمايندگان ايران و 5 عضو دائم شوراي امنيت به علاوه آلمان، روز 24 ارديبهشت دور تازهاي از مذاکرات هستهاي را با هدف دستيابي به راهکاري جامع، آغاز ميکنند. بر اساس توافقي که سوم آذر سال گذشته به دست آمد، طرفين بايد تا روز 29 تير به توافقي بلندمدت دست يابند.
در حالي که طرفين اعلام کردهاند در اين دور بحث بر سر پيشنويس توافق جامع را آغاز ميکنند، «علي واعظ» تحليلگر ارشد موسسه موسوم به «گروه بحران بينالملل» در گفتوگو با بلومبرگ ظرفيت غنيسازي ايران، نحوه کاهش تحريمها و روند آتي برنامههاي تحقيقات و توسعه ايران را از جمله موضوعات مورد اختلاف دانسته و ميگويد: «برخي موضوعات به دقايق آخر موکول ميشوند. بر اساس پيشنهاداتي که طرفين پاي ميز مذاکره مطرح ميکنند، ميتوان در مورد پيشرفت گفتوگوها قضاوت کرد.»
«فرنک دالنوکي ورس» تحليلگر فيزيک هستهاي مرکز «جيمز مارتين» کاليفرنيا هم ميگويد 1+5 بايد به جاي اصرار بر محدود کردن نوع سانتريفيوژهاي مورد استفاده ايران، براي ظرفيت غنيسازي سقفي تعيين کند.
بلومبرگ در پايان اشاره کرده است که تهديدات کنگره نسبت به اعمال تحريمهاي بيشتر موجب نشده تا ايران از گسترش همکاريهاي اقتصادي و دفاعي با روسيه اجتناب کند. «سرگئي باتسانوف» ديپلمات سابق روسيه ميگويد: «بحث امضاي قرارداد ميان ايران و روسيه به دليل انتظار شکست مذاکرات مطرح نشد. بلکه روسيه در سرمايهگذاري براي ارتقا روابط و تثبيت جايگاه خود در بازارهاي ايران، منافع بلندمدتي دارد.»
انتهاي پيام/ق